PEDICURE DE HEUVE
  PEDICURE DE HEUVE
 PEDICURE DE HEUVE


Het vertrouwde adres voor uw voeten

De Provoet Pedicure

Vreemd genoeg blijkt nog steeds maar een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten te laten verzorgen, terwijl we dit deel van ons lichaam toch erg zwaar belasten!
Het is logisch dat uw voeten extra aandacht verdienen, want u kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet.
Zij (of hij!) geeft uw voeten de behandeling die ze nodig hebben.

Wat doet een pedicure precies?
Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt, likdoorn, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en nagelproblemen oplossen. Het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot hun taak. En als verwennerij is er na afloop van de behandeling een fijne afsluiting voor de cliënt
met een voetmassage.

Diabetes- of Reumapatiënt?
Wanneer u diabetes- of reumapatiënt bent, let dan op dat de pedicure aanvullend beschikt over de zogenaamde aantekening Diabetische Voet of Reumatische voet. Van pedicures met een certificaat Diabetische Voet en/of Reumatische Voet wordt door Provoet een register bijgehouden.
De consument kan bij ProVoet informeren naar een pedicure die beschikt over een geldig cerificaat. De gekwalificeerde pedicure dient zich namelijk iedere 5 jaar te laten bijscholen op dit gebied. Als u als diabetes- of reumapatiënt naar een pedicure gaat met de aantekening 'Diabetische voet" of "reumatische voet" dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding (tegemoetkoming) van de behandelingskosten.

Waaraan herkent u een vakbekwame ProVoet pedicure?
ProVoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van Provoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld wordt! De meeste gediplomeerde leden voeren het logo van ProVoet op hun gevelbord, afsprakenkaartjes.

U kunt ons altijd bellen om een afspraak te maken

Telefoon: 0614906005Voetklachten

Eelt

·         Eelt is een natuurlijke reactie van de huid op extra druk. Personen die veel tillen of zwaar werk met de handen verrichten hebben - als natuurlijke bescherming - eelt aan de handen. Overmatig eelt aan de voeten geeft vaak aanleiding tot vervelende klachten.

Kloven

·         Kloven zijn plekken waar de huid ingescheurd is. Deze inscheuringen van enkele millimeters tot een centimeter lang zijn aan de oppervlakte breder dan in de diepte. De oorzaak is vaak een droge of juist verweekte huid.

Ingroeiiende teennagel

·         Ingroeiende teennagels (vaak aan de grote teennagel) zijn een pijnlijke aandoening die zo snel mogelijk moet worden verholpen. Wij geven u tips om te voorkomen dat uw nagels gaan ingroeien, en laten zien wat de pedicure voor u kan betekenen om snel van de pijn te worden verlost.

Likdoorn

·         Een likdoorn, ook wel eksteroog genoemd, is een sterke eeltvorming op een klein gebied van de huid. Door overmatige druk of wrijving ontstaat er dus eeltvorming, ter bescherming van de huid.

·         Een likdoorn groeit van buiten naar binnen. Dat wil zeggen dat het gevormde eelt door de druk van de schoen op een kleine ruimte naar binnen wordt gedrukt in een kegelvorm. Door de kegelvorm, met de punt naar binnen, doet de likdoorn pijn als men er op drukt. likdoorn is dus eelt wat naar binnen wordt gedrukt (groeit).

Een pedicure kan deze likdoorn verwijderen. Als er aan de oorzaak niets wordt gedaan, bijvoorbeeld door het model of type schoen te veranderen, is het logisch dat zich mettertijd weer een likdoorn vormt.

 

Schimmelnagels

·         Een ontsierende aandoening, soms pijnlijk. Maar ach, eigenlijk valt er best mee te leven. Zo denken de meeste mensen. Schimmels zijn de aanstichters van deze zogenaamde ‘kalknagels.’ Gelukkig zijn schimmelnagels tegenwoordig prima te behandelen.

·         Bij schimmelnagels vertoont de nagelplaat verkleuringen zoals witte tot gele/bruinachtige strepen. De lengtegroei van de nagel is geremd en het gevolg hiervan is dat de dikte van de nagel toeneemt.

Voetwratten

·         Een gewone voetwrat is een virusinfectie en lijkt vaak op een likdoorn. Voetwratten worden - net als wratten op andere plaatsen van het lichaam - veroorzaakt door een virusaandoening. Op de voetzool zijn wratten door het lichaamsgewicht plat.

Nagellak en schimmels

·         Het is niet mooi een schimmel-infectie aan de nagel te hebben. Het liefst verbergen mensen deze dan ook met een nagellak. Er is een nagellak speciaal voor schimmelnagels.

Of u kunt een gelnagel zetten om toch in de zomer met open schoenen te kunnen lopen.


Psoriasisnagel

·         Nagels die aangetast zijn door psoriasis lijken soms wel op kalknagels. De aangetaste nagels kunnen verkleuren en vertonen putjes en groeven. De brokkelige structuur van de schimmelnagel ontbreekt echter. Een psoriasisnagel is niet besmettelijk.

Zweetvoeten

·         Plaatselijk overmatig transpireren: Wanneer de voeten overmatig transpireren is er sprake van een echte huidaandoening. Men schat het aantal betrokkenen op ongeveer 25% van de bevolking. Indien in de zomer het transpireren een alledaags verschijnsel is, dient men het hele jaar de overmatige transpiratie te behandelen.

·         De woekering van microben is de oorzaak van de onaangename zweetgeur (bromidrose), zij maakt de huid alkalisch en dit kan leiden tot superinfectie. Dit probleem doet zich tegenwoordig veelvuldig voor bij jongeren die slecht geventileerde en ongeschikte sportschoenen dragen en bij volwassen personen in het algemeen. Daarom wordt de voethuid kwetsbaar.

·        
Verzorgingsadvies:

·         's Ochtends de voeten met lauw warm water wassen. Goed nadrogen en voetpoeder gebruiken.

·         's Avonds: de voeten met lauw warm water wassen. Goed nadrogen en antitranspiratie-voetcreme gebruiken.

·         Twee maal daags schone sokken die in de kookwas kunnen. Dit om schimmelvorming tegen te gaan.

Huidschimmel

·         Vaak besteed je pas aandacht aan je voeten als je er last van hebt. Bijvoorbeeld als het een beetje jeukt of pijn doet tussen je tenen. Blijken er dan schilfers en blaasjes tussen de tenen te zitten, dan hebt u waarschijnlijk een voetschimmelopgelopen.

·         Voetschimmel kan zich presenteren als nattende schilferende plekken tussen de tenen. Deze vorm wordt ook wel ‘zwemmerseczeem’ genoemd, omdat het vaak bij sporters wordt gezien.